Email marketing

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
Email marketing - 2.5 out of 5 based on 2 votes

Email marketing - a leghatékonyabb reklám eszköz

A marketing tudomány jelenlegi állása szerint az email marketing, más szóval a saját hírlevél rendszer a leghatékonyabb reklám eszköz. Ez persze nem a levelező programunkban összegyűjtött, gyakran elavult, pontatlan címlistákat jelenti, melyek forrása gyakran a múlt ködébe vész. De nem is a kétes, vásárolt címlistákat, melyen olyan címek találhatóak melyek vagy nem is léteznek, vagy a tulajdonosuk nem adott felhatalmazást, hogy levelet küldjünk neki. Ez utóbbi nagyon fontos, hisz a törvény kimondja, hogy senkinek nem küldhetünk reklámlevelet, hírlevelet anélkül, hogy előzetesen ne kértünk volna rá engedélyt. A törvény azt sem engedi, és szigorúan bünteti, hogy engedélyt kérjünk hírlevél küldésre. Már ez is spamnek minősül!! Gyakran kapok hasonló tartalmú leveleket. " Az Ön email címét nyilvános adatbázisban találtuk ezért ez a levél nem minősül spamnek. Engedélyezi-e, hogy tájékoztató levelet küldjünk címére?" Ez a törvény helytelen értelmezése és ha egy olvasó feljelent bennünket akár több százezres bírságra is számíthatunk.

Ami még ennél is roszabb lehet, ha miattunk egy vagy több szolgáltató a mi szolgáltatónktól érkező összes levelet spamnek minősíti és kukába dobja. Másképpen: ha mondjuk mi a Tv Network ügyfelei vagyunk és rendszeresen spam-elünk, előfordulhat, hogy mondjuk a T-online a Tv Network-öt tiltólistára teszi és a sok ezer ügyfelének egyike sem tud levelet küldeni T-online-os partnereinek, ismerőseinek. A keletkezett kárt és "diplomáciai bonyodalmat" nyilván a beazonósítható spam küldővel fogják kifizettetni.

 

Megoldás a törvényes, korrekt és hatékony hírlevél rendszerre

Ez egyfelől nagyon egyszerűnek tűnik. Csak olyan címre küldhetünk hírlevelet, reklám levelet melynek gazdája ezt kérte tőlünk. Na jó, de honnan szerezzünk értékelhető mennyiségű e-mail címet. A lista vásárlást már a fent részletezett okok miatt elvetettük. Egyetlen lehetőségünk van erre, a weboldalunkon felkínáljuk a hírlevelünkre való felíratkozás lehetőségét. Ez sem nagy ügy, de sajnos meglehetősen időigényes folyamat. Egy napi 300-400 látogatóval bíró oldalról évente kb. 1000-2000 feliratkozóra számíthatunk. Ez azért annyira már nem rossz. Vállalkozásunk meglehetősen nagy gyakorlattal rendelkezik a hírlevél rendszerek üzemeltetésében. Tudjuk, hogy ezt a folyamatot hogyan lehet gyorsítani és hatékonyabbá tenni. Persze azzal még csak a feladat egyik felén vagyunk túl, hogy rendelkezésünkre áll jelentős mennyiségű korrekt, törvényes email cím. A levelek szakszerű megírása és postázása egy másik komoly probléma. LEVELEZŐ RENDSZERÜNK (pl. Outlook Express, Microsoft Outlook, vagy webes alapú ingyenes levelező szolgáltatók) NEM ALKALMASAK NAGY SZÁMÚ LEVÉL KIKÜLDÉSÉRE. "Dehogyisnem, Én több száz levelet küldök szét naponta" - hallom a közbevetéseket. Rendben, de....
Ezekből a levelekből vajon hány ér célba?
Mi történik azokkal a címekkel amelyek már megszűntek?
Hogyan ellenőrizzük, hogy a kiküldött levelek hány százaléka ért célba és hány százalékát olvasták el?
Az újonnan feliratkozók adatai hogyan kerülnek fel a címlistára?
A leíratkozók hogyan kerülnek le a listáról?
Ennek hiányában rengeteg kézi munka árán is jó ha a levelek fele célba ér, ráadásul a törvénysértést is állandóan kockáztatjuk. A korrekt megoldás az automatizált hírlevél rendszer, melyet működtethetünk a saját gépünkről (ehhez komoly szaktudás szükséges) előfizethetünk egy szolgáltatónál aki webes felületen keresztül biztosítja a rendszer használatát (ehhez is szaktudásra van szükség) vagy megbízhatunk egy vállalkozást komplett hírlevél rendszer üzemeltetéssel. Ez utóbbika lennénk mi. Jelenleg 5 egymástól független hírlevél rendszert üzemeltetünk és havonta kb. 20 ezer levelet juttatunk célba.

Referenciáink

  • www.aranyhaletterem-szeged.hu
  • www.arizonamps.hu
  • www.algyoihalaszcsarda.hu
  • www.elzett-certa.hu
  • www.fehertoihalaszcsarda.hu
  • www.prominens.hu
  • www.stihl-viking-honda.hu
  • www.entra-sys.hu
  • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!