Munkáltatói márkaépítés (employer branding)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (3 Votes)
Munkáltatói márkaépítés (employer branding) - 3.3 out of 5 based on 3 votes

Ne várja meg, hogy a munkaerőhiány a napi üzletmenetet is veszélyeztesse, szerezze meg a lehető legjobb munkatársakat.

A krónikus magyar munkaerőhiány ráirányította a figyelmet egy viszonylag fiatal, alig két évtizedes szakterületre, a munkáltatói márkaépítésre (employer branding).
Bár hazánkban is már bő évtizedes hagyományai vannak a munkaerő toborzásnak, mely napjainkig jórészt a HR (emberi erőforrás) feladatkörébe tartozik.
Kétségtelen tény, hogy ez eddig jórészt a külföldi tulajdonban lévő multinacionális cégek életében jutott jelentősebb szerephez, hisz ott már sok éve komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a jól képzett szakembereket meggyőzzék arról, hogy náluk érdemes, sőt egyenesen trendi alkalmazottnak lenni.
Mára azonban a munkaerő hiány az ismert okok miatt olyan méreteket öltött, hogy a kis és középvállalkozások napi zavartalan működését is akadályozza a megfelelően képzett és motivált szakemberek hiánya.
Ezek a tények egyértelműen szükségessé teszik a munkáltatói márkaépítés szélesebb körű elterjedését a kisebb vállalkozások számára is.
Tudomásul kell venni ugyanis, hogy a jól képzett minőségi, fiatal munkaerő számára a jó fizetés mellett a munkahelyi környezet, az adott cég brandje, hírneve is jelentős vonzerő.
Egy kutatás pl. kimutatta, hogy a jelentkezők számára sokkal vonzóbb az a cég, melyeknek munkatársai rendszeresen publikálnak a munkahelyükről, munkájukról szóló posztokat a weben, közösségi oldalakon.
Az első és legfontosabb, hogy valóban vonzó legyen a cége munkahelyi környezete, hírneve, majd ezt megfelelően kommunikálni kell a nyilvánosság, a potenciális munkavállalók felé.
Alvállalkozónk a Forte Communications PR ügynökség számtalan tevékenysége mellett a munkáltatói márkaépítésben is jelentős tapasztalattal rendelkezik.
Ne várja meg, hogy a munkaerőhiány a napi üzletmenetet is veszélyeztesse, vegye fel a kapcsolatot partnerünkkel és szerezze meg a lehető legjobb munkatársakat.

Referenciáink

  • www.aranyhaletterem-szeged.hu
  • www.arizonamps.hu
  • www.algyoihalaszcsarda.hu
  • www.elzett-certa.hu
  • www.fehertoihalaszcsarda.hu
  • www.prominens.hu
  • www.stihl-viking-honda.hu
  • www.entra-sys.hu
  • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!