Online marketing

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (4 Votes)
Online marketing - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Tevékenységi köreink: Keresőmarketing, online marketing, keresőoptimalizálás, tanácsadás Kontraszt Online Marketing Tanácsadó Iroda Szeged

 

Csodaszer a Kis és Közepes vállalkozások reklám-marketing igényeire?

Nem csodaszer, de egy megfizethető, bárki által elérhető igen hatékony marketing eszköz. Tapasztalataink szerint ez az a szegmens, amely leginkább igényli (még ha nem is mindig tud róla) a költséghatékony reklám-marketinget. Ezek a cégek, vállalkozások azok melyek kis költségvetéssel rendelkeznek, ugyanakkor a legtöbb esetben olyan hiányosságokkal küszködnek, melyek súlyos anyagi veszteséget okoznak. Másképpen fogalmazva, ha jól bánnának a reklám-marketinggel, sokkal nagyobb lenne az árbevételük. És ez koránt sem csak pénz kérdése. Sőt. Két jellemző példa. A kis és közepes vállalkozásoknál gyakran még az sem tisztázott hogy kinek a feladata, az interneten vagy telefonon érkező érdeklődők tájékoztatása. A másik. Szinte mindennapos, hogy cégek a hagyományos médiában jelentős költséggel hirdetnek egy akciót, de a weboldalukon egyetlen sor információ nem található erről. Tevékenységünk messze túlmutat a klaszikus weblapkészítésen és karbantartáson. Igyekszünk kialakítani és meghonosítani egy ügyfél, vásárlóközpontú szemléletet. Keresőoptimalizálás, online marketing, látogatottságnövelés, Google találati lista. Misztikus, fellengzős kifejezések ezek a laikusok számára, pedig nem más ez, mint egy olyan eszközrendszer, mellyel a hozzáértők, a megrendelők aktív közreműködésével a weboldalukat könnyen megtalálhatóvá tesszük a keresők irányából. Ezzel végeredményben sok látogató, potenciális vásárló számára tesszük elérhetővé ügyfeleink kínálatát.

 

A keresőoptimalizálás segítségével sok érdeklődő találja meg oldalát

A hagyományos médiában egyre nagyobb öszegekkel lehet ugyanazt a hatást elérni. A vásárlók egyre inkább az internetre hagyatkoznak, amikor információt akarnak szerezni egy termékről vagy szolgáltatásról. Egy jó weblapra a téma iránt érdeklődők legalább fele eljut. Gondoljunk bele, ha egy adott napon 600 internetező étkezőasztal után érdeklődik a keresőkben vagy különféle linkgyűjteményben, akkor jó esetben legalább háromszázan eljutnak a kereskedő oldalára, ha az a Google találati listájának első oldalán, az első tíz találat között jelenik meg. 300 potenciális vásárló, melyből jobb esetben akár 30 vásárlás is lehet, de a hazai általános gyakorlat ennél jóval roszabb. Miért? Nyilván az oldal tartalma nem győzi meg a látogatót arról, hogy neki ott kellene vásárolni. Nos mi azon dolgozunk, hogy ügyfeleinkkel ne ez történjen. Győződjenek meg erről a főoldalon található referencia oldalainkra látogatva.

 

Az Ön weboldala hányadik a Google találati listáján? Keresőoptimalizálás segítségével akár első is lehet!

Az interneten való jelenlét célja elsősorban az, hogy minél több érdeklődő, potenciális vásárló, ügyfél, stb. találja meg oldalunkat. A világhálón leggyakrabban a keresőkben történő kulcsszavas keresés segítségével jutnak el a keresett oldalakra. Éppen ezért létfontosságú, hogy a vállalkozásunk tevékenységét leginkább leíró kulcsszavakra a fontosabb keresőkben, (pl. Google) lehetőleg az első találatok között szerepeljünk. A harmadik-negyedik oldal után senki nem keresgél a találatok tengerében.
Ön kipróbálta már, hogy oldala hogyan szerepel a keresőkben? Tudja, hogy mennyien látogatják oldalát? Elegendő hasznot hajt a weboldala? A helyzet nem túl rózsás? A megoldás az onlinemarketing. Irodánk nem ígér csodákat, csak azt, hogy szívós és kitartó munkával néhány hónap alatt megsokszorozza honlapja látogatottságát. A többi már önön is múlik.
A keresőmarketing nem csodaszer, nem az internetguruk titkos receptje. Bárki elsajátíthatja aki nem sajnál hónapokat esetleg éveket a témának szentelni. Iratkozzon fel ingyenes Online marketing tanfolyamunkra! Ha önnek nincs erre ideje bízza irodánkra a feladatot, hisz mi szakszerűen, gyorsan és kedvező áron elvégezzük a feladatot.

 

A hasznot, bevételt termelő weboldal "titkai"

Ugye Ön sem szeretne olyasmiért fizetni, amire nincs szüksége a weblap -on?

A weblapgyártók többsége a weblapokat telerakja mindenféle, fölösleges dologgal amelyek csak arra jók hogy terheljék a látogató gépét és eltereljék figyelmét a lényeges dolgokról, valamint arra, hogy az ügyfél minél többet fizessen érte. Mi praktikus, egyszerű, jól áttekinthető, a tartalomra összpontosító és OLCSÓ weblapokat készítünk.

Ön is úgy véli, hogy az egyszerű, áttekinthető, bőséges tartalom, a sok információ az elsődleges egy weblap -on?

Vállalkozásunk munkatársai elsősorban újságírók, szerkesztők és reklám szakemberek, tehát tudunk szöveget írni, tudjuk hogy mire van szüksége a látogatónak és, hogy mivel győzzük meg arról, hogy jó helyen jár, egyszóval tudunk tartalmat létrehozni és vásárlást generálni.

Ugye nem azért készíttet weboldalt, hogy aztán csak Ön gyönyörködjön benne?

Buta kérdésnek tűnhet, pedig statisztikák bizonyítják, hogy a hazai weblapok 80 százaléka egyszerűen megtalálhatatlan a világhálón. A weblap készítők azt ugyanis nem árulják el, hogy az általuk drágán elkészített weblapok ugyan már elérhetők az interneten, de segítség nélkül lehetetlen az adott oldalt megtalálni. Erre valók a keresők és linkgyűjtemények. De sajnos magától a Google sem fogja megtalálni az adott oldalt, vagy ha igen a találati listában estleg csak a sok százezres lista végén jeleníti meg. A linkgyűjtemények sem fogják maguktól katalógusba venni oldalunkat. Mi ezt is elvégezzük, részben az alapárban, részben havi, átalánydíjas szerződés keretében. Kérjük ellenőrizze le az alábbi refencialistában felsorolt weboldalakat, a weblapok alján található statisztikák segítségével megyőződhet a website -ok látogatottságáról és kipróbálhatja, hogy hogyan szerepelnek a keresőkben.

Garanciát vállalunk arra, hogy weboldala megtalálható lesz a keresőkben és, hogy sok látogatójuk lesz!

Referenciáink

 Szolgáltatásaink:

 • weblap elemzés,
 • onlinemarketing tanácsadás
 • konkurencia elemzés
 • keresőoptimalizálás
 • katalógusokba, linkgyűjteményekbe történő regisztrálás
 • weboldal üzemeltetés
 • tartalomfejlesztés

 

Online marketing szolgáltatás

Online marketing szolgáltatásunkat eseti vagy havi általány díjas formában végezzük. Eseti megbízás esetén, miután megvizsgáltuk, elemeztük és értékeltük honlapját, árajánlatot teszünk a kereső optimalizálásra, mely olyan, elsősorban a tartalom, a szöveges tartalom optimalizálására, valamint a forrás kód olyan irányú módosítására irányul, mely a kereső robotok számára több hasznosítható információt nyújt, és ennek köszönhetően a keresőben előrébb sorolja az oldalukat. A weblapok többségének szövege többnyire nem megfelelő, kevés alkalommal szerepelnek benne a szükséges kulcsszavak, helytelen nyelvtani formákat alkalmaznak, stb. A kereső optimalizálás (látogatottság növelés) többnyire nem érinti a dizájnt, de tudomásul kell venni, hogy bizonyos megoldások mellett (Flash, java, frame) az optimalizálás rendkívül nehéz. Ha az oldalon elvégeztük a szükséges feladatokat, következik a kapcsolat építés, másképpen fogalmazva a link stratégia, ami abból áll, hogy minél több és értékesebb, az ön oldalára mutató link megszerzésére törekszünk. A Google számára ugyanis egy oldal annál értékesebb minél több értékes oldalról mutat link a mi oldalunkra. A világ legnépszerűbb keresője a Google u.n Page Rank értékkel minősíti a weboldalakat és a találati sorrend felállítása során a Page Rank - et is figyelembe veszi, ezen keresztül pedig jelentős szerephez jut a lapunkra mutató linkek minősége és mennyisége. Egyes szakvélemények szerint a ránk mutató linkekből sohasem elég.
Bárki elsajátíthatja aki nem sajnál hónapokat esetleg éveket a témának szentelni. Iratkozzon fel ingyenes Online marketing tanfolyamunkra!

 

Eseti vagy átalánydíjas karbantartási szerződés?

A kereső marketing során szerencsésebb választás az átalánydíjas szolgáltás melynek során meghatározott havi térítési díj ellenében folyamatosan dolgozunk az önök weblapján. A kereső optimalizálás ugyanis sohasem ér véget, hisz a fontosabb keresők azt is figyelembe veszik a rangsorolásnál, hogy milyen gyakran frissül az adott oldal, ha bizonyos ideig nem tapasztal tartalom bűvülést, változást az adott oldalt hátrébb sorolhatja. Tehát a kemény munkával megszerzett helyünket gyorsan el is veszíthetjük, már csak azért is, mert a konkurencia sem ül a babérjain. A tartalom folyamatos bővítése és a link partnerek számának folyamatos bővítése tehát már csak ezért is szükséges. Felvetődhet a kérdés hogy egy szűk profil, mondjuk egy asztalokat gyártó faipari vállalkozás esetén hogyan lehet a tartalmat folyamatosan bővíteni? Kapcsolódó tartalmak felkutatásával és/vagy létrehozásával. Pl.: bútorgyártás története, faismereti tanulmány, barkács tippek, bútorboltok címjegyzéke, stb. Hogy miért jó ez a vállalkozásnak, hogyan szolgálja ez a cég érdekeit? A kereső marketing sajátossága, hogy olyan látogatókat is az oldalra vonz akik esetleg még nem akarnak étkezőasztalt vásárolni, de miután oldalunkon, számára hasznos információhoz jut, egyrészt megismeri vállalkozásunkat, másrészt egyfajta pozitív kép alakul ki rólunk. Nem kérdés, hogy ha valaha szüksége lesz étkezőgarnitúrára hol fogja azt megvásárolni. Persze aki pl. lakberendezési tippeket olvasgat azt akár máris potenciális vásárlónak tekinthetjük. Ne feledjük, nézelődőkből lesznek a vásárlók, tartja régi kereskedői mondás. Nem véletlenül taglaljuk mi ilyen hosszan szolgáltatásunk mibenlétét, ezzel ugyanis aprólékos és részletes információkkal látjuk el látogatóinkat, másrészt szaporodik oldalunkon a kívánatos kulcsszavak száma. Ennek is köszönhető, hogy a számunkra fontos kulcsszavakkal (reklám film, PR film készítés, weblap készítés Szeged, stb.) igen előkelő helyet foglalunk el a Google találati listájában.

Nem minden arany ami fénylik

Sajnos az onlinemarketing szakma is kezd felhígulni, egyre több a kókler. Laikusként ezeket nem könnyű felismerni, de az egyik árulkodó jel a túlzó és irreális ígéretek tömege. A másik az interneten és telefonon történő megkeresések (zaklatások). Az ígéretek szerint adott időn belül, garanciát vállalnak egy adott helyezés elérésére. A leggyakrabban így hangzik a szöveg: első helyre rakjuk a Google-ben." Ez ugyebár butaság mert a Google-ben senki nem rakhat senkit sehányadik helyre, legfeljebb a fizetős Adwords rendszer segítségével. Gyakorta olyan vállalással is találkozni, hogy csak akkor kérnek pénzt ha sikerül az elsők közé hozni az oldalt. Ezzel ugyan sok kockázat nincs, nagyon gyengén teljesítő oldalakat esetleg valóban sikerül is feltornázniuk, de csodák nincsenek. Ennek ellenére a magam részéről nem az ilyen szélhámosokat tartom igazán ártalmasnak, hisz az embereknek megvan a magukhoz való esze és átlátnak a szitán. Többnyire. Igazán azt a sok ezer weblaptulajdonost verték át magasan kvalifikált szakemberek, profi webstudiók, akik a profizmus látszatát keltve és bizonyos szinten valóban profi megoldásokat alkalmazva, látványos weblapokat készítenek, melyek már a technológiai felépítésüknél fogva sem képesek látogatót hozni az oldalakra. (pl. a flash oldalak jelentős része)

A keresőmarketing egy igen öszetett idő- és munkaigényes folyamat, amelyben tisztességes vállalkozó csak egyet ígérhet: a kitartó, szakszerű munka látványos eredményeket fog prdukálni. A tényleges eredmény számtalan tényezőtől függ. Többek között attól hogy a konkurencia mennyire aktív és profi, és milyen erős a verseny az Interneten. Kezdetben még mi is belementünk felelőtlen vállalásokba és néha bizony a szerencsén is múlott, hogy tudtuk teljesíteni vállalásunkat. Eredményeink igen látványosak és meggyőzőek de, hogy minden weboldalt minden kulcsszóval az első találati oldalra pozícionáljuk, lehetetlen. Szerződésünkben a kövekező módon fogalmazzuk meg vállalásunkat. 3-6 hónapon belül a fontosnak ítélt kulcsszavak többségére a keresőkben az első harminc találat között lesz a megrendelő oldala.

A keresőmarketing szakember elsősorban hosszú távon gondolkozik. A keresőmarketing egy időigényes feladat, és egy weboldal sosem tekinthető késznek! Organikus, állandóan fejlődő, változó szervezetként kell rá tekinteni. Nem csak, sőt nem elsősorban a keresők, hanem inkább a látogatók érdekében.

Google a mi legjobb barátunk

Kattintson az alábbi képre! De az a legbiztosabb, ha a keresőben élesben is kipróbálja, hisz itt csak egy korábban készült képernyőképet (screeshot) fog látni és nem az élő Google keresőt.

Az irodánk által készített és optimalizált honlapok előkelő helyet foglalnak el a Google találati listáján.

 Kérem ellenőrizze az alábbi, általunk készített ill. optimalizált oldalak és a hozzájuk tartozó fontos kulcsszavak működését a Google-ben!

 • reklámfilm készítés
 • PR film
 • weblap készítés Szeged

A fenti kulcsszavak esetén a találati lista első 20 helyén meg fogja találni cégünket, a Kontraszt Produkciós Irodát.

 • asztal, szék
 • étkező garnitúra
 • ebédlő garnitúra

A fenti kulcsszavak esetén a találati lista első 10 találata között megjelenik a Sebők Faipari Kft. melynek honlapját irodánk optimalizálja.

 • borászat, gasztronómia
 • Sajgó Pince
 • Thummerer Pince

A fenti kulcsszavak esetén a találati lista első 10 találata között megjelenik a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai portál melyet cégünk működtet.

A témával kapcsolatos további tapasztalataimat itt olvashatja!

 

Ha ajánlatunk felkeltette érdeklődését kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kontraszt Produkciós Iroda

6723 Szeged Lomnici u. 41.
Tel.: 30-9289-390
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Hogy mi is valójában a keresőmarketing? ízelítő egy kiváló, a témával foglalkozó oldal tartalmából, a folytatás a http://keresomarketing.fpn.hu/index.html oldalon.

A kereső marketing (illetve a kereső optimalizálás) jelentősége

Akár non-profit, akár üzleti jellegű internetes oldalt készítünk, az egyik legfontosabb cél, hogy arra minél többen ráleljenek. Üzleti honlap esetében persze az ismertség vagy értékesítés ebből fakadó növelése is fontos szempont. A statisztikák szerint – és ha belegondolunk, tulajdonképpen saját tapasztalataink alapján is – a legtöbb weblapot a kereső­oldalakon keresztül találják meg (mint amilyen a Google, AltaVista, Yahoo és társaik). Nyilvánvaló tehát, hogy ezekben ajánlatos minél jobban szerepelnünk. Ráadásul ez a jelenlét a legolcsóbb és egyik leghatékonyabb fajtája oldalaink népszerűsítésének.

Csakhogy az is általánosan elismert tény, hogy a keresés eredményei közül az első 10-20 találat­nál (tehát az első néhány találati oldal­nál) többet ritkán néznek meg. így hát a puszta jelenlét a keresők adatbázisában még nem ér sokat: ha ugyanis a számunkra lényeges kulcsszavak­ra rákeresve a 433-ik helyen bukkanunk fel, onnan forgalom­ra ne nagyon számítsunk.

Ezen azonban lehet segíteni. Azokat a módszereket, technikákat, melyek révén növelhető a keresőoldalak felől bejövő forgalom, összefoglalva keresőmarketing (search engine marketing = SEM) néven emlegetik: ennek egyik leghatékonyabb és legolcsóbb, tulajdonképpen ingyenes fajtája a keresőoptimalizálás (search engine optimization = SEO). Olyan "tudomány" ez, amit bárki művelhet – nem feltétlenül kell hozzá több, mint érdeklődés és időráfordítás. Az erre fordított idő persze – különösen cégek esetében – pénz, vagyis aki gyógyíthatatlan időhiánnyal küszködik, annak érdemesebb keresőmarketing­gel foglalkozó cégek­hez fordulnia; valamennyi időráfordítást így sem úszhat meg.

Ez a néhány oldal a keresőoptimalizálás, vagyis az alapvetően ingyenes eszközök és lehetőségek tárházát igyekszik bemutatni. Egy oldal mindenesetre áttekintő jelleggel kitér a fizetős módszerek területére is.

 

Mit érhetünk el a kereső optimalizálással?

Ha nem csak azért készítünk honlapot, hogy fel lehessen tüntetni a névjegykártyán, vagy legyen hová kitenni a családi fényképeket a rokonság számára, akkor alapvető kívánalom, hogy az a honlap megtalálható legyen az interneten. Ha másra nem, legalább a cég nevére rákeresve. Sok vállalkozás internetes oldala még akkor is csak a huszonhetedik helyen bukkan fel, amikor kifejezetten a cég nevét írjuk be - ez presztízsszempontból sem az igazi.

Amennyiben pedig egy kicsit is komolyan vesszük az internetes jelenlétet, a keresőoptimalizálás hozzásegíthet ahhoz, hogy többszörösére növekedjen a látogatottság (a kiinduló állapottól és az optimalizálás minőségétől függően akár több tízszeresére is!), ennek pedig használható, kulturált honlap­pal és vonzó termékek­kel, szolgáltatások­kal kombinálva üzletileg is jelentős lehet a hozadéka és ismertségünket is nagymértékben növelheti.

Igazán profi keresőoptimalizáció főleg akkor szükséges, ha a nemzetközi piacot célozzuk meg angol nyelvű honlap­pal, mivel a magyar nyelvű internet még mindig annyira kezdetleges állapotban van, hogy itt szinte minimális optimalizálás­sal is lehet tarolni a keresők­ben. Más kérdés, hogy éppen a hazai internet-fejlettség miatt a legtöbb területen az elérhető üzleti eredmény is korlátozottabb. Ez viszont semmiképpen nem jelenti azt, hogy nem kell törődnünk honlapunkkal!!!

 

Ha nem a profit számít

Az üzleti honlapokon túl rengeteg más jellegű és célú honlap is található az interneten. A jó láthatóság, megtalálhatóság viszont nem csak a kereskedelmi célokat szolgálhatja, de bármilyen üzenet terjesztését, a célközönség­hez való eljuttatását is. Éppen ezért, bár a keresőoptimalizálás alapvetően kommerciális terület­nek tűnik, nagyon fontos szerepe lehet a non-profit szféra számára is (oktatás, ismeretterjesztés, társadalmi akciók, felhívások stb.). Sajnos azonban ez az a kör, mely még az üzleti szféránál is tájékozatlanabb a weboldal-optimalizálás terén.

Ráadásul rendkívül bosszantó, ha az interneten megtalálható értékes anyagok a weblap-tenger alján hevernek pusztán azért, mert egy kutató, hobbista, vagy szervezet a weboldalak létesítésén túl az égvilágon semmit nem tett azért, hogy bárki is képes legyen rátalálni a közzétett információk­ra.

Kiindulásképpen egy kis tévhit-oszlatás

Valamilyen szinten elég sokan hallottak már a témáról, de nagyrészt még mindig a "múlt századi" módszerek és tévhitek dominálnak.

Szóval:

 • Vannak, akik a weblap HTML-kód­jában található "meta tag"-eket, illetve ezek információ­val (kulcsszavak­kal) feltöltését hiszik elsődlegesnek a keresőmarketing és az oldaloptimalizálás szempontjából. Pár éve még többé-(de inkább)-kevésbé így is volt, manapság azonban ez a keywords meta tag elhanyagolható jelentőségűvé vált. Nem, hogy csodaszer­nek nem tekinthető, de a jelentős keresők egy része állítólag már figyelembe sem veszi (pl. a Google), vagy csak minimálisan (mint az új Yahoo).

 • Mivel a kereső­kön keresztüli forgalom 90-95%-át a 8-10 legnagyobb keresőoldal generálja (tehát ezek felől várható érdemi látogatottság növekedés), azok a szolgáltatások, melyek száz és ezer (sőt nyolcszázezer – mert ilyen ajánlattal is lehet találkozni!) kereső­be beregisztrálják honlapunkat, haszontalanok, sőt valószínűleg inkább kárunkra vannak.

 • Az oldalainkra mutató hivatkozások (linkek) mennyisége fontos, de éppígy fontos a minősége is; azaz a mennyiségre törekvő link­cserebere nem lendíti előre ügyünket (a látogatottság növelését és a jobb helyezést), viszont tartalmilag igénytelenebbé teszi oldalainkat.

 

További részletek az alábbi címen:

http://keresomarketing.fpn.hu/index.html

Kontraszt Produkciós Iroda

Szeged, Lomnici u. 41.
Tel.: 30/9289-390
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Referenciáink

 • www.aranyhaletterem-szeged.hu
 • www.arizonamps.hu
 • www.algyoihalaszcsarda.hu
 • www.elzett-certa.hu
 • www.fehertoihalaszcsarda.hu
 • www.prominens.hu
 • www.stihl-viking-honda.hu
 • www.entra-sys.hu
 • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!