1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.88 (4 Votes)
Webáruház kisokos 2. - 3.8 out of 5 based on 4 votes

A szolgáltató, weblapkészítő megbízhatósága még a szaktudásnál is fontosabb

Nézzük mi történik akkor ha nem a legjobb, de egy nagyon korrekt, becsületes vállalkozót bíz meg weboldal vagy webáruház készítéssel. Szerencsés esetben már az elején kiderül hogy nem képes az adott feladat elvégzésére, a megrendelő speciálisabb igényeinek kielégítésére. Nem feltétlenül azért mert nem ért a szakmájához, sokkal inkább azért mert pl. egy orvoshoz hasonlóan nem az adott területre specializálódott, mert higgye el, az informatika, marketing, internet legalább olyan sokrétű mint az orvostudomány. Ahogy egy nőgyógyász általában nem tud fogat húzni, úgy egy grafikus sem törvényszerű hogy profi legyen a programozásban és fordítva. A korrekt vállalkozó ebben az esetben, ha alvállalkozó bevonásával sem képes megbirkózni a feladattal és ez már az elején nyilvánvalóvá válik számára, akkor eleve el sem vállalja a munkát. Sajnos havonta több megkeresést vagyunk kénytelenek visszautasítani mert kapacitás vagy kompetencia híján egyszerűen szélhámosság lenne elvállalni valami majd csak lesz alapon.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (3 Votes)
Webáruház kisokos 1. - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mit kell tudjon egy jó webáruház

A webáruházak legfontosabb és leghasznosabb funkciói

Lehet hogy nem mi adjuk a legjobb ajánlatot webáruház készítésre, de segítünk abban hogy megtalálja a legjobb lehetőségeket.

Néhány olyan, életbevágóan fontos tanácsot szeretnék adni webáruház megrendelők részére, melyek segítségével sok pénzt takaríthat meg, de ami talán még ennél is fontosabb, rengeteg csalódástól és kellemetlenségtől kímélheti meg magát.
Számtalan kecsegtető ajánlattal találkozni manapság az interneten, az egy lakosra jutó weblapkészítő vállalkozások száma minden eddigi rekordot megdöntött. Bizonyára sok tisztességes ajánlat is található ezek között, de attól tartok hogy a többség nem ebbe a kategóriába tartozik. Közel egy évtizedes tapasztalat alapján bátran ki merem jelenteni hogy a sok éves rutin és referenciák nélkül kockázatos látatlanba több tíz, vagy százer forintot kifizetni, vagy akár csak időt pazarolni érdemtelen vállalkozásokra.
Szóval hol rejlenek a csapdák? Mire érdemes figyelni?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
Vezető politikusok weboldalainak elemzése - 2.5 out of 5 based on 2 votes

Vezető politikusok weboldalainak elemzése

Az a megtiszteltetés ért hogy néhány héten belül már második alkalommal keresett meg a Bors című napilap. Korábban egy az Energia Hivatal általa készíttetett animációs PR filmet kellett minősítenem. Most pedig vezető politikusok weblapjainak értékelésére kértek. Mivel egy bulvár lapról van szó, a terjedelmi keretek miatt igazán mélyreható elemzésre nem volt lehetőség, meg talán az olvasókat sem érdekelné egy ilyen jellegű fejtegetés. Ez egy gyors teszt (alig két órás), tehát egy kissé felszínes benyomások ezek. Egy fizető megrendelés esetén egy oldallal elemzésével akár egy nap is elmegy. Nos az alábbiakban azt az elemzést olvashatja amit elküldtem a szerkesztőség részére, ez a lapban nyilván erősen szerkesztett formában jelent meg a 2009. 07. 23-i számban.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
Online marketing e-book - 5.0 out of 5 based on 1 vote

E-book

Ingyenes tanácsok melyek segítségével sok látogató és vásárló érkezik oldalára

Ha Ön ezt a cikket olvassa akkor minden bizonnyal van már weblapja, de legalábbis tervezi hogy a közeljövőben elindítson egyet. Ha már van akkor valószínűleg elégedetlen a teljesítményével, kevesen látogatják, és/vagy kevés megrendelés érkezik a weboldalról.
Pedig amikor elkészült még nagyon elégedett volt vele, büszkén mutogatta ismerőseinek, ügyfeleinek és sokat gyönyörködött a látványos grafikában. A tartalommal kapcsolatban már akkor is volt némi hiányérzete, de a webdesigner, vagy az informatikus ebben sajnos nem sokat tudott segíteni, önnek pedig nem igen volt ideje a tartalom összeállításával foglalkozni és hát valljuk be a marketinghez, prezentációhoz sem igazán ért. Nincs ezzel egyedül.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
Online marketing ismeretek 17+ fejezetben - 3.0 out of 5 based on 1 vote

Online marketing ismeretek 17. fejezetben. Hogy weboldala több látogatót és vásárlót hozzon

Ahogy a bibliában létezik a 10 parancsolat. Úgy a holnap szerkesztés világában is léteznek szabályok.  Ezeket ha betartunk weboldalunk szerkesztése, marketingelése során a Googleben sikeres találatot illetve kellő számú látogatót vonzhatunk be. Ezeket 17+ fejezetbe gyűjtöttem melyeket mint egy ingyenes online marketing tanfolyam keretén belül bocsátom az érdeklődök számára!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
Marketing forradalom - 2.5 out of 5 based on 2 votes

Marketing forradalom - avagy a kéretlen reklámok alkonya?

Egy nagyszerű könyvet vettem a minap, ami azért is örömteli, mert az internet, online, gerilla marketinggel kapcsolatosan eléggé szűkös a könyvkínálat. A hab a tortillán című, Seith Godin által írt remek könyvet is bizalmatlanul forgattam először, de szerencsére megvettem és ezt ajánlom Önnek is, hisz az egyik valaha írt legjobb könyv ebben a témakörben.
Nos, a szerző többek között azt fejtegeti és állításait alá is támasztja, hogy egy ötödik ipari forradalom, a marketing forradalma zajlik ezekben az években. Első hallásra, a szövegkörnyezetéből kiragadva akár azt is monhatja erre hogy ez túlságosan közhelyes, általános vagy éppen túlzó megállapítás. A könyvet olvasva és nyitott szemmel járva a világban én azonban azt mondom hogy ez igen is így van. Olyan léptékű változások zajlanak a kereskedelemben, a marketingben, a reklámban, de még inkább a fogyasztói szokásokban amelyek legfeljebb a multinacionális bevásárlóközpontok, hipermarketek megjelenésekor történtek néhány évtizede.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
A Google+1-ról - 2.5 out of 5 based on 2 votes

A Google+1-ról

A jelek szerint forradalmi átalakulás előtt áll a Google keresőrendszere, ezáltal a keresőoptimalizálás és persze mindezek végcélja és eredménye, a találati lista.
Persze az is lehet hogy nem. Mindenesetre én és a Google bízunk ebben. :D
A Google eddig kizárólag a saját algoritmusa alapján végezte a találati listában az egyes oldalak rangsorolását, természetesen rengeteg tényező figyelembevételével, többek között a tartalom, a weboldal kialakítása és az oldalra mutató külső linkek száma és minősége alapján.
Az utóbbi időben azonban sokszor a maximális igyekezet sem volt elegendő az első oldalra kerüléshez.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
17. A weboldal karbantartása - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A weboldal karbantartása, fejlesztése

Milyen feladatok vannak egy weboldallal az elkészülte után?
Ki végezze a karbantartást, fejlesztést, frissítést?

Végre megszületett, elkészült... legalábbis majdnem

Mikor tekinthetünk egy weboldalt késznek? Szerintem soha, de valahol tényleg meg kell húzni egy vonalat, amikor a weboldalunk olyan készültségi fokot ért el amikor már beélesíthetjük és látogatók elé tárhatjuk, akik egy viszonylag kerek egésznek tűnő oldalt látnak maguk előtt és amikor ideje elszámolni a weboldal készítőjével, ha nem saját készítésű oldalról van szó. Korábban említettem hogy nem szabad ezt túlságosan elhúzni. Induljon az oldal mielőbb, hozza az érdeklődőket mihamarabb, a turbózás menet közben is ráér. Számtalan esetről tudok hogy évek óta készül a honlap, amiből a hálón még semmi sem látható, pedig ha csak az elérhetőségek láthatóak lennének a weben, már előrébb járnának.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
16. Mielőtt vízre bocsátaná az új "hajót" - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mielőtt vízre bocsátaná az új "hajót" - a weboldal készítés utolsó, legfontosabb fázisa

Mik a weboldal élesítése előtti, utolsó simítások?
Hogyan kapcsoljuk a weboldalt az internet vérkeringéséhez?

Amik nélkül tilos élesíteni egy weblapot

Elkészült a dizájn, feltöltöttük a tartalmat, akár be is élesíthetjük az oldalt és megmutathatjuk a világnak. Van azonban még néhány nagyon fontos dolog amit előbb el kell végezni. Ha webszerkesztő készítette az oldalát és Ön ezeket nem kérte határozottan, akkor jó eséllyel hiányoznak az oldaláról fontosnak számító u.n meta tagok, de az is lehet hogy a title-ök, és a descrition-ok is lemaradtak. Hogyan lehet ezeket ellenőrizni? Több módon is. Ha Ön készítette az oldalt valamilyen webszerkesztő programmal, akkor annak bizonyára van kódnézete is. A kódnézet fejlécében van egy rész amely általában így néz ki.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
15. Joomla - CMS - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Joomla - CMS (tartalomkezelő) rendszer, az ingyenes weboldal

Kinek van szüksége CMS rendszerre?
Melyik rendszert válaszzam?
Mennyibe kerül egy CMS rendszer?
Házilag vagy szakemberrel?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
14. A weboldal életre kel,.... - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A weboldal életre kel,....

Mikor és hogyan kerül élesítésre egy új weblap?
Ki fogja üzemeltetni, kezelni, gondozni, fejleszteni, bővíteni az oldalt?
Mi van ha nem vagyok elégedett a weblap készítőjével, üzemeltetőjével?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
13. A weboldal felépítése 2. - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A weboldal tartalmi és strukturális felépítése 2.

Menüpontok: kép vagy szöveg? Alt text a képekhez és a linkekhez, menüpontokhoz, menüsor az oldal alján.

Keresőbarát menüpontok a weboldal használhatósága érdekében

A dizájn, a látvány érdekében gyakran olyan menüpontokat (gombokat) készítenek amiken a felirat, a szöveg is része a képnek. Ezzel megoldással az a probléma hogy egyrészt a Google nem tudja a kép feliratát elolvasni, másrészt ha módosítani kell, vagy új menüpontot szeretne beszúrni, nehézkes a megoldás, mert ha nem Ön készítette az oldalt akkor meg kell kérni a weblap készítőjét hogy csináljon egy új gombot, hisz valószínűleg Ön nem kapta meg az eredeti felirat nélküli háttérképet, de az is könnyen elképzelhető hogy a betűtípus sincs meg a gépén. A menüpont, link, gomb mindegy minek nevezzük mindig két részből álljon, a háttér képből vagy színből és a link szövegéből. A html-ben írott szöveg mögé már nyugodtan helyezhet olyan hátérképet amilyet csak akar, így ha nagyon ragaszkodik a nyomógomb hatáshoz nem kell erről lemondania. A menü készítésre, (de az egész weboldal formázásához) használjon CSS stíluslapot.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)
12. A weboldal felépítése - 3.3 out of 5 based on 4 votes

A weboldal tartalmi és strukturális felépítése

Ki és hogyan határozza meg a tartalmat, annak struktúráját, a menüpontokat, az oldalak kapcsolódását?

A weboldal tartalma

Ha egy hagyományos mosópo.... akarom mondani webstúdiót vagy szerkesztőt bíz meg akkor nagy a valószínűsége hogy Önnek kell kitalálni a tartalmat. A szerkezeti felépítésben, elrendezésben már jó eséllyel számíthat a szakemberre, persze ha tényleg megfelelőt sikerült kiválasztania. Eddig már számtalan alkalommal említettem hogy semmiképpen sem szabad tisztán flash alapú weboldalt készíttetni, de a zenélő, izgő-mozgó intro, vagy belépő oldalak is kerülendőek. A tartalommal kapcsolatban csak általános tanácsokat lehet adni. Legyen minél gazdagabb, adjon részletes, kimerítő információt szolgáltatásáról, tevékenységéről, termékeiről. Semmiképpen sem a fő oldalon kapjon helyet a cég bemutatása és az ne semmit mondó ?Örömünkre szolgál hogy meglátogatta oldalunkat és minden elfogunk követni....... stb." A fő oldalon a legfontosabb információk kapjanak helyet, a látogató néhány másodperc alatt tudja eldönteni hogy hol jár, mit kínál az oldal. Az üres fecsegés helyett azonnal kapjon egy átfogó képet a szolgáltatásról, termékekről. Itt érdemes a menüpontok mellett a képes, szöveges kategória linkeket, kapukat, az akciós termékeket és az újdonságokat, híreket elhelyezni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
11. Mi legyen a domain név? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mi legyen a domain név?

Mennyit ér egy domain név?
Mi a teendő ha már foglalt az általunk kiválasztott név?
Rövid vagy hosszú név?
Cégnév vagy a termék, szolgáltatás neve szerepeljen a domain névben?
Fő domain vagy aldomain?
Domain név és a Google

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
10. Mennyi az annyi ? - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mennyi az annyi?

Mennyi idő alatt készíthető és indítható el egy weboldal?
Mennyit ér egy weboldal?
Mi alapján határozzuk meg a reális árat?

Mennyi idő alatt készíthető és indítható el egy weboldal?

Nem könnyű választ adni erre a kérdésre, hisz nagyon sok mindentől függ. Legfőképpen attól hogy kit bíztak meg a feladattal, mennyi pénzt szánnak rá, mekkora a feladat és persze attól is hogy a megrendelő mennyire aktív, együttműködő, milyen mértékben segíti a kivitelező munkáját, vagy éppen mennyire akadályozza, nehezíti azt. Esetünkben mindez szinte kizárólag a megrendelőn múlik. Egy átlagos, hangsúlyozom átlagos weboldal (egy nem átlagos weboldalt tíz perc alatt is lehet készíteni, de akár több hónapos munkát is adhat egy programozónak, grafikusnak) ami egy kis és közép vállalkozás igényeit általában maximálisan kielégíti kb. egy-két hét alatt elkészíthető. Számtalan olyan ügyfelünk van akiknek hónapokig vagy évekig készült a weboldala és semmi kézzelfogható sem született a végén. Ilyen esetben homokszem került a fogaskerekek közé és megy az egymásra mutogatás.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.00 (3 Votes)
9. Szükséges, szükségtelen 2. - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Szükséges, szükségtelen 2.

Ezúttal is arra keressük a választ hogy milyen szolgáltatásokra van igazából szükség egy weboldalon, hogy fontos funkciók ne maradjanak le, fölösleges dolgokért pedig ne fizessen, ne terhelje vele weboldalát.

Fórum, vendégkönyv, üzenőfal, skype hívó gomb, keresés, Google translate, Google map, stb.

Fórum

Bár egy jól működő fórum, amely sok olvasót, sok hozzászólást generál, online marketing szempontból nagyon hasznos tud lenni, viszonylag kis látogatottságú, egyéni, kereskedelmi lapok esetén inkább csak nyűgöt jelent mint valódi hasznot. Csak nagy forgalmú portálok esetén lehet számottevő forgalomra számítani. Ugyanakkor a spam védelem komoly problémát jelent, hisz a különféle spam robotok előszeretettel támadják a fórumokat, minek következtében gyomlálhatjuk a szex és egyéb reklámokat. Nem beszélve a rosszindulatú fórumozókat akik trágárkodnak, reklámoznak, stb. Egy fórum állandó felügyeletet igényel és bonyolult a kezelése. Csak indokolt esetben ajánlom. Helyette viszont bőven megfelel az általános elvárásoknak egy vendégkönyv.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
8. A szükséges, szükségtelen - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Szükséges, szükségtelen

Szeretne webáruházat? Ön szeretné az elkészült weboldalt szerkeszteni, vagy ezt szakemberre bízza?

A két legfontosabb kérdés a weblap tervezése, kivitelezése szempontjából hogy szeretne-e a megrendelő webáruházat, ill. a későbbi tartalom fejlesztést módosítást a szakemberre bízza vagy saját maga szeretné elvégezni?

Ezt azért fontos az elején tisztázni mert teljesen más technológiára van szükség a két esetben. Mindkét megoldásnak megvannak az előnyei és hátrányai. Szüksége van-e Önnek webáruházra az adott pillanatban és a közeli jövőben, és maga szeretné-e az elkészült weboldalt a későbbiekben szerkeszteni? Nem könnyű ezekre a kérdésekre válaszolni, de muszály megpróbálni. A megválaszolásukhoz még további kérdések is eldöntésre várnak.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
7. Munkamegosztás - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Munkamegosztás. Mi a kivitelező és mi a megbízó feladata a weboldal, webáruház elkészítése során? Mi a célszerű munkamegosztás? Mire van Önnek szüksége, ill. mit akar a megrendelőre sózni a weblapkészítő?

Nem akarom ijesztgetni, de ha egy igazán jó weboldalt szeretne és nem akarja hogy ez a folyamat hónapokig tartó rémálommá váljon, akkor nagyon sok dologra kell figyelnie. Azért nem annyira reménytelen dolog mindez, mint amilyennek most az elején, anyagunk alapján hihetné. A mindennapok során az esetek többségében fájdalommentesen, olajozottan zajlik mindez, hacsak nem fut bele a megrendelő egy kókler szélhámosba. Persze ezek után a weblap könnyen lehet hogy semmilyen hasznot nem fog termelni. Tudomásul kell vegye, az Ön aktív közreműködése, izzadtsága nélkül a legjobb webszerkesztő sem tud olyan weboldalt készíteni ami sok pénzt hoz majd Önnek! Képzésünk ezt a folyamatot hívatott megkönnyíteni azáltal hogy felhívja figyelmét a legfontosabb feladatokra, megtanítja a legfontosabb ismeretekre. A következő fejezetekben az alábbi kérdésekre fogunk választ adni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
6. Utoljára a szolgáltató kiválasztásáról - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Utoljára a szolgáltató kiválasztásáról, hogy tényleg megbízható, hozzáértő vállalkozást bízzon meg a weboldal, webáruház elkészítésével és üzemeltetésével

Az előző részben a szolgáltató kiválasztásával foglalkoztunk. A most is ennél a témakörnél maradunk és arra nézve igyekszem hasznos tanácsokkal szolgálni hogy a szolgáltatóval minél zökkenőmentesebb legyen a kapcsolata, együttműködése. Másképpen, hogy Ön egy céltudatos, határozott elképzelésekkel rendelkező ügyfél legyen, akit nem lehet becsapni, lerázni és szakmailag is méltó partnere legyen a kiválasztott webes cégnek.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
5. Az ügyfél és a szolgáltató optimális viszonya feladati és felelősség megosztás - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Az ügyfél és a szolgáltató optimális viszonya a weboldal, webáruház készítés, üzemeltetés során, feladat és felelősség megosztás

Az előző részben a szolgáltató kiválasztásával foglalkoztunk. A most is ennél a témakörnél maradunk és arra nézve igyekszem hasznos tanácsokkal szolgálni hogy a szolgáltatóval minél zökkenőmentesebb legyen a kapcsolata, együttműködése. Másképpen, hogy Ön egy céltudatos, határozott elképzelésekkel rendelkező ügyfél legyen, akit nem lehet becsapni, lerázni és szakmailag is méltó partnere legyen a kiválasztott webes cégnek.

1. oldal / 2

Referenciáink

  • www.aranyhaletterem-szeged.hu
  • www.arizonamps.hu
  • www.algyoihalaszcsarda.hu
  • www.elzett-certa.hu
  • www.fehertoihalaszcsarda.hu
  • www.prominens.hu
  • www.stihl-viking-honda.hu
  • www.entra-sys.hu
  • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!