Ajánlások

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Ajánlások - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Ügyfeleink írják rólunk

Rosszkedv, beletörődés, panaszkodás? Vagy inkább folyamatosan megújuló lendület, kreativitás, szorgalom és megbízhatóság? Az egyik emberbe "gyárilag" az első mondatban felsoroltakat építették be, (és sajnos nem is tesz ellene...), a másikat meg úgy teremtették (lásd: második mondat), hogy a legnehezebb helyzetekből is kivágja magát, bízzon erejében, ötleteiben és a tisztességgel elvégzett munkájában, de még arra is maradjon ereje, hogy másokat segítsen. Hogy kit szeretnek jobban? Azt hiszem, ez nem is lehet kérdés. Így aztán az sem: Horváth Zoli nem csupán ismerősöm, hanem barátom is. Mert rá a második mondatban foglaltak igazak. Több, mint húsz éve ismerem, azóta tudom. És biztosra veszem, húsz év múlva sem kell esetében azt a bizonyos második mondatot átfogalmazni.

Dr. Bátyi Zoltán író-újságíró (Szeged)


Henize Raktártechnikai Kft.

A Henize Raktártechnikai Kft. több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, ezzel a névvel azonban csak kb. két hónapja (2008 július) jelentünk meg a piacon. Pontosan akkor amikor elkészült új weboldalunk melyet a Kontraszt Web és Videó Stúdióval készítettünk. Igen, készítettünk és nem készíttettünk. Nem véletlen a többes szám, hisz a webstúdió vezetője Horváth Zoltán már az elején figyelmeztetett, hogy nemcsak sokba fog kerülni weboldalunk, de nekem, nekünk is sokat kell dolgoznunk rajta. Először kicsit elbizonytalanodtam, hogy jó helyen járok-e, de később kiderült, hogy egy jó weblappal bizony a megbízónak is sok munkája akad. De kanyarodjunk vissza az elejéhez. Cégemnek már korábban is volt weboldala, hatása azonban semmi. Szerencsére ebből nem arra a gyakori és téves következtetésre jutottam, hogy egy weboldal csak arra jó, hogy elmondhassam magunkról, hogy van weboldalunk. Hallottam ugyanis arról, hogy létezik keresőmarketing, keresőoptimalizálás és, hogy lehet befolyásolni a keresőkben való helyezésünket. Ajtó szomszédunk egy neves reklámstúdió, akik többek között gyönyörű weboldalakat készítenek. Megkérdeztem a cég munkatársát, hogy keresőoptimalizálást vállalnak-e és, hogy az általuk készített weboldaltól mit várhatok. A válasz nem volt túlságosan meggyőző, így az interneten rákerestem a szegedi webstúdiókra. Nem lehetett nem észre venni, hogy a Kontraszt Web Stúdió a Google első oldalán jelent meg és az oldalukon elég meggyőzően bizonyították a témában való jártasságukat. Őket bíztam meg a munka elvégzésével. A látványos eredményeket legalább fél évre ígérték, bár az elkészült weboldal tartalomgazdagsága, kezelhetősége, az alaposság és a sok egyedi ötlet, tanács már az első hetekben megyőzött döntésem helyességéről. Aztán eltelt az első két hónap és a vártnál lényegesen jobb erdményeket értünk el vadonatúj honlapunkkal. A Google-ben már elég jól szereplünk, de ez az alapjárati fordulatszám máris hozott több mint harminc nagyon komoly érdeklődőt és nyolc konkrét üzletet. Tehát a weboldal ára már az első két hónapban megtérült. Remélem még ezután jön a java. Az elmúlt évek során sok üzletkötővel próbálkoztunk. Sajnos nem találtuk meg az igazit. Egyébként egy üzletkötő havonta minimum fél millió forintba kerül. Még ha kiemelkedően jól is végzi munkáját egy hónapban maximum 50 potenciális ügyfelet képes személyesen megkeresni. Weboldalunk már az első két hónapban hozza az ezer látógató/hónapot. A számok azt hiszem önmagukért beszélnek.

Bulla Vilmos
Szeged, 2008. augusztus 28.

 

Vagy ügyfelünk weboldaláról írták

A Szépművészeti Múzeum által kiadott, rangos múzeumi folyóiratban, a Múzeum Café-ban jelent meg a következő kritika a Móra Ferenc Múzeum honlapjáról (http://www.mfm.u-szeged.hu) melyet irodánk készített.

"Mint egy mediterrán utca, olyan a szegedi Móra Ferenc Múzeum (képünkön) tavaly év végén elkészült websiteja. A szomszédok átkiabálnak, színes szőnyegek száradnak az ablakokban, munka van, nyüzsgés, élet, lélegzik, mozog az egész. A mozgás szó szerint értendő, hiszen a fejlécen található szép múzeumfotón "köpköd" a szökőkút (no meg lesz szó a videók sokaságáról is.) Klasszikus, háromhasábos felosztás: balról a tartalom és a videók, jobbról a hírek sok-sok figyelemfelhívó, harsogó, szép képpel. Csinos külcsín, de semmi finomkodás, semmi pipiskedő művészkedés. Az újdonságokról RSS-ben is tájékoztatják az érdeklődőket (a hírekre és az időszaki kiállításokra külön is feliratkozhatunk,) találunk itt keresőt, a képek nagyíthatók, a cikkek nyomtathatók, van angol nyelvi fordítás, az olvasói visszacsatolást pedig vendégkönyv teszi lehetővé. A látvány élvezhető Linux alatt is, megkockáztatom: Firefoxon szebb is, mint Windows Internet Explorerrel nézve. A honlap a Csongrád megyei múzeumok gyűjtőblokk, Szeged mellett végig lehet böngészni Csongrád, Makó, Szentes kiálltóhelyeit külön-külön is, de az időszaki kiállítások egy oldalon is figyelemmel kísérhetők. Ugyanitt helyet kaptak még a hódmezővásárhelyi partnermúzeumok és az ópusztaszeri kihelyezett kiállítások is. A múzeumok ismertetőjében ott leljük a történetet, s a a gyűjtemények néhány jó minőségű fényképppel illusztrált bemutatását. ( A képek a Fotógaléria menüpont alól is megközelíthetőek, csak furcsamód itt nem engedik magukat kinagyítani.) Online is kereshető a könyvtári katalógus, a múzeum elektronikus formátumú múzeumi újsággal büszkélkedhet, a munkatársaknak természetesen saját e-mail címük van, a sajtóban megjelent híradások linkjeire kattintva azonnal képben lehetünk. Sajnos a kiadványok nem megrendelhetők, és jegyrendelésre sem találtam lehetőséget (ennek valószínűleg az az oka, hogy helyben mindig kapható.) Színvonalas, szép videók mutatják be az épületet, a kiállításokat, azok megnyitóját és az ásatásokat. (Az ásatások külön menüpontot is kaptak, - hiszen hagyományosan fontos szerepet töltenek be az itteni múzeumok életében, - ahol képekkel, térképekkel, beszámolókkal dokumentálják a munkát az olvasók okulására.) Az információk korrektek, Google-térkép segíti a tájékozódást, az viszont nem derül ki, hogy sérült embertársaink bejuthatnak-e a múzeumokba, élvezni tudják-e a kiállításokat - csak az archívumban található felújítási anyagból sejthető, hogy igen. "Kérjük, ajánlja oldalunkat ismerőseinek" - díszeleg a felírat minden lap tetején. Íme megtörtént. "

Budapest, 2008 október

 

Egy rendhagyó ajánlás

Weblapot szeretnék...
( A weblapokról szabadon... )

A következő tanmesét ajánlom azoknak, akik most tervezik, hogy saját weboldalt készítsenek (készíttessenek). Továbbá a profi webes szakemberek számára is, hiszen ők ezen lemérhetik többlettudásukat ebben a témában. Engedjenek meg egy rövid bemutatkozást. Papdi Imre vagyok, a foglalkozásomra nézve agrármérnök (állattenyésztő menedzser), jelenleg a kereskedelemben dolgozom. A szakközépiskolát is mezőgazdasági szakközépiskolában végeztem, imádom az állatokat, jelenleg versenypostagalambokat és a kutyafajták közül a rövid szőrű normál tacskó fajtát tenyésztem.
Már régóta szerettem volna egy saját weboldalt. Ezt csak a galambtenyésztés témakörben terveztem. (Ez a nagyobb szerelem jelenleg.)  Mint ahogy a nagy többség, én is egy ingyenes és ezért reklámcsíkkal "díszített" helyen kezdtem. Ez a www.uw.hu  volt. (www.aardenpigeons.uw.hu) Az oldalam első készítője javaslatára. Fontos hangsúlyozni, hogy az első, hiszen eddig összesen 4 (!) szakembernek volt valamilyen köze az oldalhoz. Mindannyian olcsón kínáltak megoldást, de valahogyan soha nem jutottunk el a végéig. Pedig nem kértem bonyolult dolgokat. Pontosan tudtam, hogy milyen formát szeretnék, és a tartalom is megvolt a fejemben, csak a kivitelező hiányzott. Ebben a témában naponta látogatom a világ legjobbjait a belga és holland oldalakat. Pl.: www.pipa.be (ő a rekorder, napi 100000 látogatót is meghaladó csúccsal. Voltam náluk személyesen is Belgiumban  Knesselare-ban. Irigylésre méltó, hogy azt csinálhatják, ami a hobbijuk, főállásban fizetésért.)
www.fond-krant.nl (ennek a cégnek később a magyarországi képviselője lettem.) www.europigeons.biz  (ezt a céget is én képviselem Magyarországon.) Milyen oldalt is képzeltem? A legfontosabb az egyszerűsége kell, legyen, hiszen terveim szerint nagy számban lesznek majd idősebb, és a billentyűzettel nehezebben megbarátkozó vendégeim. Így az oldalon nincs semmilyen emeletes (többszintű) menü. Minden egyetlen kattintással (+ a gördítő gombbal) elérhető. Nincsen semmilyen animáció, mozgó "ugra-bugra" amit én személyesen sem szeretek. Ezeket gyakran látom a különböző g-portál-os oldalakon. ( http://tubuklub.gportal.hu ). Továbbá a színekkel is csak nagyon szolidan bánok. Összesen két színt választottam és ez vonul végig az egész oldalon. Ez a sárga és a kék lágyabb árnyalata, ami harmonizál is egymással. Ezen kívül minden dokumentum, fénykép egységesen és következetesen egyforma méretben van fent. (függetlenül a felbontásától! A méret fontosabb rendező elv, mint a felbontás, számomra.) Engem zavarnak a különböző méretű képek egy lapon, bennem a rendezetlenséget sugallják, még ha igényesen készítik el, akkor is. Ugorjunk vissza egy kicsit. Tehát, mikor a negyedik "szakemberrel" is megállapodtam a teendőkről, két hét után sem történt semmi. Elfáradtam egy kicsit, elegem lett a sok amatőrből! Úgy döntöttem elindulok a nulláról. Beírtam a google keresőbe, hogy weblapkészítés Szeged. Elsőként a www.kontraszt.com címet dobta ki. (és jelenleg is első helyen van!) Gondoltam, valamit sejthetnek a kereső optimalizálásról is, ha itt vannak. Felkerestem őket. A tulajdonos Horváth Zoltán, mint kiderül, ismerősök vagyunk. Megállapodtunk és elkezdődött a munka. Mindkettőnk számára! Fontos megjegyezni, hogy a honlapot NEM CSAK a honlap készítője készíti! Aktívan és az anyagok előkészítésében közel annyi feladata van a tulajdonosnak, is mint a kivitelezőnek! A készítés során gyakran, hetente legalább egyszer személyesen is találkoztunk, valamint skype-on beszéltünk a teendőinkről. Nagyon kedves és segítőkész kolléganője Szabó Mónika vette a kezébe az oldalt, miután a Zoli "pályára állított" minket. Az eddigi anyagok rövid időn belül felkerültek. Itt már sejthető volt, velük célba érek. Ekkor döntöttem egy új saját domain mellett.
www.jan-aarden-pigeons.com és a cégvezető elhelyezte egy új helyen, (www.joomlatarhely.hu) ami a véleménye szerint most a legjobb. Még egy nagyon fontos gondolat. Véleményem szerint egy oldal sohasem lehet kész. (Bár vannak olyanok is, akik a weboldalt magát egyfajta "dísztárgynak" tekintik. Szerintem ők nincsenek tisztában a weboldal lényegével. Pl.: www.zsirosduc.hu , ha jól látom az oldalhoz 2006 .03. 30-án nyúltak utoljára...) Mindig kell és lehet ápolgatni, csinosítani, és nem csak formailag. ( Bár az oldalam nagyon egyszerű, a Zoli szerint a "minimál dizájn" jegyében készült, de én nagyon szeretem. Naponta benézek én is...) Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan lehetne "feldobni", még érdekesebbé tenni az oldalt. Valami olyasmit kerestem, ami a fő téma mellett is látogatókat hozhat. Feltettem a kérdést magamnak. Mit szeretnék én olvasni egy oldalon?  A megoldás az "Érdekes cikkek, írások" menüpont lett. Ebben a menüpontban a postagalambászattal kapcsolatos írásokat, cikkeket szedtem csokorba. (Jelenleg közel 100 cikk közül választhat a látogató, de ez folyamatosan bővül.) Döntően olyan cikkek fénymásolatai, amikhez manapság nem, vagy csak nehezen jut hozzá a galambkedvelő. A postagalambsport újság régi számaiból származik a cikkek zöme. Egészen a '60-as évek elejétől. A személyes visszajelzések azt mutatják, hogy tetszik az embereknek, és újdonság. Ilyennel még nem találkoztak. Zoli javaslatára a Google  Analytics rendszerbe (mert mint mondta a "Google a barátunk") is beléptette az oldalt. Nagyon fontos és hasznos, szintén naponta nézem! Pontosan informál a látogatókról. Mely országokból, mikor, mely oldalakat nézték és meddig. Itt jegyezném meg, hogy míg az előző oldalon (www.aardenpigeons.uw.hu) havonta 500 körüli látogatóm volt és ennek is örültem, addig az új oldal (www.jan-aarden-pigeons.com) már az első hónapban 1261 látogatót hozott!
Miért is fontos a magas látogatottság? Bár az oldal a téma iránti "szerelemből" készült, de azt vizionálom, hogy amennyiben tartósan nagyon magas látogatószámot sikerülne elérnem, akkor már az oldal, mint reklámhordozó is érdekessé válhatna és akár pénzt is hozhatna... (Jelenleg 28 országból 3068 látogatóm volt, átlagosan 6:24 percet töltöttek az oldalon.) Hogyan növelhető a látogatószám még? Az ismert és látogatott oldalak közül ez egyik legtartalmasabb a http://postagalamb.com , Fogarasi József oldala. Saját bevallása szerint egy hónapban csak Magyarországról 4133 látogató és további 28 országból 557 látogató olvassa az oldalát. Erre az oldalra Fogarasi úr nyílt invitálására elküldtem egy írásomat, ami a 2010-es budapesti postagalamb kiállításról íródott, "Kiállítás 2010 vagy 1970?" címmel. Ezzel mintegy "elhelyeztem" az oldalamat is az Ő látogatói között is. Csak ez 261 új látogatót hozott ez idáig. (a Google Analytics szerint) A kereső optimalizálásról... (mert abban is jók):

A "Jan  Aarden" keresőszóra a következő lesz az eredmény:

1. www.jan-aarden-pigeons.com

Az "Aarden" keresőszóra a következő lesz az eredmény.

2. www.jan-aarden-pigeons.com

Megelőzve ezzel sok nagyon komoly belga holland oldalt, közte a már említett világelső www.pipa.be oldalt is (természetesen csak ebben a vonatkozásban.)

Köszönöm Horváth Zoltánnak és Szabó Mónikának az oldallal kapcsolatos minden segítségét, önöknek pedig a figyelmet.

Tisztelettel: Papdi Imre

Referenciáink

  • www.aranyhaletterem-szeged.hu
  • www.arizonamps.hu
  • www.algyoihalaszcsarda.hu
  • www.elzett-certa.hu
  • www.fehertoihalaszcsarda.hu
  • www.prominens.hu
  • www.stihl-viking-honda.hu
  • www.entra-sys.hu
  • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!