A Google+1-ról

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
A Google+1-ról - 2.5 out of 5 based on 2 votes

A Google+1-ról

A jelek szerint forradalmi átalakulás előtt áll a Google keresőrendszere, ezáltal a keresőoptimalizálás és persze mindezek végcélja és eredménye, a találati lista.
Persze az is lehet hogy nem. Mindenesetre én és a Google bízunk ebben. :D
A Google eddig kizárólag a saját algoritmusa alapján végezte a találati listában az egyes oldalak rangsorolását, természetesen rengeteg tényező figyelembevételével, többek között a tartalom, a weboldal kialakítása és az oldalra mutató külső linkek száma és minősége alapján.
Az utóbbi időben azonban sokszor a maximális igyekezet sem volt elegendő az első oldalra kerüléshez.

Talán ez is hozzájárult ahhoz hogy a figyelmemet egyre inkább a Facebook irányába fordítottam, ahol a tartalmak értékelését nem robotok, hanem élő, hús-vér emberek végezték ajánlások, like-ok segítségével.
A Facebook térnyerését és módszereit már a Google sem nézhette tétlenül és néhány napja elindított több közösségi szolgáltatást is. Nem a Facebookhoz hasonló közösségi oldalra kell gondolni, hanem vagy fél tucat új szolgáltatásra, melyek a közösségi kommunikációt támogatják a Google eddigi eszközeivel, pl. a Gmail és a kereső segítségével.
Ami a weblap tulajdonosokat, keresőoptimalizálással foglalkozókat most leginkább érdekeleheti az a Google+ +1 szolgáltatás, melynek lényege tömören összefoglalva, hasonló a Facebook like gombjához (nem véletlenül), de ebben az esetben az ajánlás nem a Facebook ismerőseinknek hanem a Google keresőjének szól, mely a leadott "like-ok", "szavazatok" vagyis gombnyomások, kattintások mennyisége alapján befolyásolja a találati listában az adott oldal eddig elfoglalt helyét, ráadásul amint azt már láthatta, átalakult a kereső felülete, kinézete és ami ezek közül a legérdekesebb hogy a találatok mellett is megjelent az a gomb amit az adott weboldalakba is be lehet építeni és amivel az oldalakra lehet szavazni. A találati listában az egyes találatok mellett azt is meg lehet látni hogy az oldalra hányan voksoltak eddig. Ez is segít eldönteni hogy valóban érdemes-e a linkre kattintani és meglátogatni az oldalt, hiszen ebben az esetben valódi látogatók értékítéletét látják.
Persze még rengeteg a kérdés és fenntartás a Google+ +1-el kapcsolatban. Pl. csak olyanok voksolhatnak, kattinthatnak a Google+ +1 gombon, akiknek van Google fiókjuk. Vagy a kattintások száma nem mindig a valódi értéket képviselik, hanem adott esetben szervező készséget és mozgósító erőt tükröznek. Mint pl. most az én esetemben, hisz éppen arra szeretném kérni hogy kattintson az oldalamon lévő Facebook like gobmra és a Google+ +1 gombra, persze csak akkor ha tényleg tetszik az oldalam.
Cserébe megadom azt a kódot amit a weboldalába kell hogy szúrjon, ahhoz hogy az Ön oldalát is ajánlhassák mások.

<!-- Helyezze el ezt a címkét a fejlécben (a "head" szakaszban), vagy közvetlenül a törzs (body) címke lezárása előtt -->
<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js">
{lang: 'hu'}
</script>
<!-- Helyezze el ezt a címkét ott, ahol a +1 gombot szeretné megjeleníteni -->
<g:plusone></g:plusone>

Köszönöm!

 

Referenciáink

  • www.aranyhaletterem-szeged.hu
  • www.arizonamps.hu
  • www.algyoihalaszcsarda.hu
  • www.elzett-certa.hu
  • www.fehertoihalaszcsarda.hu
  • www.prominens.hu
  • www.stihl-viking-honda.hu
  • www.entra-sys.hu
  • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!