16. Mielőtt vízre bocsátaná az új "hajót"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)
16. Mielőtt vízre bocsátaná az új "hajót" - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Mielőtt vízre bocsátaná az új "hajót" - a weboldal készítés utolsó, legfontosabb fázisa

Mik a weboldal élesítése előtti, utolsó simítások?
Hogyan kapcsoljuk a weboldalt az internet vérkeringéséhez?

Amik nélkül tilos élesíteni egy weblapot

Elkészült a dizájn, feltöltöttük a tartalmat, akár be is élesíthetjük az oldalt és megmutathatjuk a világnak. Van azonban még néhány nagyon fontos dolog amit előbb el kell végezni. Ha webszerkesztő készítette az oldalát és Ön ezeket nem kérte határozottan, akkor jó eséllyel hiányoznak az oldaláról fontosnak számító u.n meta tagok, de az is lehet hogy a title-ök, és a descrition-ok is lemaradtak. Hogyan lehet ezeket ellenőrizni? Több módon is. Ha Ön készítette az oldalt valamilyen webszerkesztő programmal, akkor annak bizonyára van kódnézete is. A kódnézet fejlécében van egy rész amely általában így néz ki.

<head>
<meta http-equiv="content-language" content="hu" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />
<meta name="revisit-after" content="3 days" />
<meta name="googlebot" content="index, follow" />

<meta name="Description" content="10 parancsolat, amivel webodala sok bevételt fog termelni. Tippek, tanácsok weboldal látogatottság növeléshez" />
<meta name="keywords" content="online marketing, internet marketing, web reklám, látogatottságnövelés, keresőoptimalizálás, keresőmarketing, tanfolyam, kurzus, tanácsok, tippek, weblapkészítés"

<title>Online marketing tanfolyam. Tippek, tanácsok weboldal látogatottság növeléshez</title>

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style.css" media="screen" />

</head>

A html kódban a <head> nyitó és a </head> záró címkék /hivatalos néven tag-ek, ejtsd: tegek/ között kapnak helyet olyan információk amelyek többek között a keresők számára szolgáltatnak fontos tudnivalókat a weboldallal kapcsolatban.
Ezek persze nem kötelezőek, de nagyon fontosak ha keresőbarát weboldalt szeretnénk.
Lássuk mik ezek közül a legfontosabbak, amelyek meglétére mindenképpen oda kell figyeljen. Ezek közül jó néhány már eleve adott, hisz a szerkesztőprogramok automatikusan elhelyezik ezeket, míg másokat utólag, kézzel kell az oldal fejlécében, heading-jében elhelyezni.

<meta http-equiv="content-language" content="hu" /> Ez a sor az oldal nyelvét határozza meg. A content utáni idézőjelek között a hu szónak kell szerepelnie, magyar nyelvű oldal esetén.

<meta name="revisit-after" content="3 days" /> Azt jelenti hogy a keresők robotjait arra kérjük hogy háromnaponta térjenek vissza az oldalunkra és térképezzék fel a változásokat. Ennek nincs túlzottan nagy jelentősége, hisz a Google e-nélkül is végzi a dolgát és néhány hetente mindenképpen visszatér hogy ellenőrizze a változások és feltérképezze az új tartalmakat. én azért úgy vélem nem árt, másnem azt jelezzük a keresők felé hogy ügyelünk a részletekre.
Igaz ez a következő meta tag-re is.

<meta name="googlebot" content="index, follow" /> Ez azt üzeni a keresőrobotoknak hogy nyugodtan térképezzék fel, indexeljék a webhely teljes tartalmát. Ezt akkor is megteszi ha hiányzik ez az utasítás, ennek inkább akkor van jelentősége ha valamilyen oknál fogva nem szeretnénk ha oldalunk megjelenjen a keresők találati listájában. Akkor a ?follow" utasítás helyett a ?no follow" parancsot kell beírjuk.
És most az igazán fontos, kötelező elemek következnek

<meta name="Description" content="10 parancsolat, amivel webodala sok bevételt fog termelni. Tippek, tanácsok weboldal látogatottság növeléshez" />
Ez az u.n oldal leírás. Itt közüljük a keresőkkel hogy miről is szól az oldalunk. Ennek egy tömör, az oldal tartalmát, tevékenységünket, termékeinket bemutató értelmes, beszédes mondatnak kell lenni, ügyelve rá hogy a legfontosabb, legjellemzőbb kulcsszavak mindenképpen szerepeljenek benne. Ennek azért is különös a jelentősége mert a keresők, a Google találati listájában a címsor alatti részben ez a leírás fog megjelenni. Ha itt megfelelő szöveg olvasható, ha az arról szól amit az internetező éppen keres, akkor jelentősen megnő az esélye hogy rákattint a linkre és eljut az oldalunkra.
A végén pedig a legfontosabb.

<title>Online marketing tanfolyam. Tippek, tanácsok weboldal látogatottság növeléshez</title>
Tulajdonképpen ami az előző description-re igaz, az a title-ről is elmondható, de ez még fontosabb. Egyrészt ez szerepel a keresők találati listájának első sorában, a legnagyobb betűfokozattal. Ha ez nincs kitöltve, akkor gyakran az ?Untitled documentum" vagyis ?cím nélküli dokumentum" szöveget olvashatjuk a Google találati listájában. Ilyen ajánlásra nyílván Ön sem szokott kattintani. Az itt szereplő leírás jelenik meg a böngészők, fejlécében, vagy ha az oldalt a kedvencek közé rakja, ezt a szöveg fog megjelenni a kedvencek listában. Már ezek sem lényegtelen dolgok, de a legfontosabb még csak most jön. A Google találati sorrend prioritását tekintve az itt szereplő szavak a második helyen szerepelnek. Az elsőről korábban már szóltam, az a domain névben jelenlévő kulcsszó. Fontossága miatt elmondom másképpen is, hogy biztosan érthető legyen.
Ha egy keresőszót beírunk a keresőbe, legyen ez pl. a ?kenyér" akkor ha az oldal minden más szempontból megfelel a követelményeknek, akkor az adott oldal helyét a találati listában elsőként az fogja befolyásolni hogy a domain névben szerepel-e a kenyér szó. Pl.: www.biokenyer.hu A második ilyen perdöntő tényező hogy a title-ben szerepel-e a keresett szó, vagyis a kenyér. Nyilván ettől még nem feltétlenül lesz egy weboldal első a listában, de mindenképpen szükséges ahhoz hogy jó eredményre számíthassunk és legalább a Google első oldalára, az első tíz közé kerüljünk. négy-öt évvel ezelőtt ezzel az egyetlen sorral, néhány hét alatt az elsők közé lehetett kerülni. Itt az adott oldalra leginkább jellemző 15-20 kulcsszót kell elhelyezni. Fontos hogy olyan szavakat használjon, amik az oldal tartalmában ténylegesen, többször is előfordulnak, legjobb ha a publikus tartalom címsoraiban, vagy az oldal szövegében kiemelt, vastag, bold betűkkel. Mivel az itt található sor sokfelé, feltűnő módon megjelenik, célszerű ha egy értelmes mondatot, vagy mondatokat írunk, amibe beleszőjük a kulcsszavainkat.

Egy jó weblappal szemben támasztott 10 legfontosabb követelmény

10/10. Építsen az oldalába statisztikát amiből megismerheti a látogatottsági adatokat

 

A következő fejezetekben erről olvashat

- Miért fontos hogy sok link mutasson a weboldalunkra?
- Hogyan szerezzünk linkeket?
- Ki végzi a továbbiakban keresőoptimalizálást, a folyamatos látogatottságnövelést?
- Ki regisztrál a fontos link gyűjteményekbe?
- Ki végzi a statisztikák elemzését és a marketing stratégia meghatározását, módosítását?
- Mennyibe kerül mindez?

 

Vissza az online marketing ismeretek tartalomjegyzékéhez!

További érdekes, hasznos cikkekért látogassa meg online marketing blogunkat! http://blog.kontraszt.com/

Horváth Zoltán
online marketing tanácsadó
Kontraszt Oline Marketing Tanácsadó Iroda
Tel.: 30/9289-390
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.kontraszt.com

 

Referenciáink

  • www.aranyhaletterem-szeged.hu
  • www.arizonamps.hu
  • www.algyoihalaszcsarda.hu
  • www.elzett-certa.hu
  • www.fehertoihalaszcsarda.hu
  • www.prominens.hu
  • www.stihl-viking-honda.hu
  • www.entra-sys.hu
  • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!