4. A szolgáltató helyes kiválasztása hogy később könyebb legyen az élete

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.50 (1 Vote)
4. A szolgáltató helyes kiválasztása hogy később könyebb legyen az élete - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Távoktató tanfolyamunkkal sok tízezer forintot spórolhat meg és sok száz ezer forintot kereshet anélkül hogy ez egyetlen fillérjébe kerülne. Ezek az információk arra a tapasztalatra és ismeretanyagra épülnek, melyeket az elmúlt évek során a média marketing, az online marketing, weblap készítés és üzemeltetés valamint a keresőoptimalizálás terén szereztem.

Az előző részekben taktikai megfontolásból, hogy Ön már a kurzus elején is eltudja végezni, vagy végeztetni a legfontosabb korrekciókat weboldalán, a téma kellős közepébe vágtam. Most azonban itt az ideje hogy visszakanyarodjunk az elejéhez, az alapokhoz. Ahogy egy ház, úgy az online marketing esetében is rendkívül fontos a megfelelő alapozás. Ha ezt az elején elmulasztja, vagy nem megfelelően készíti elő, a későbbiekben nagyon nehéz vagy lehetetlen lesz megszabadulni ennek hátrányos hatásaitól.

A szolgáltató helyes kiválasztása hogy később könyebb legyen az élete

Ahhoz hogy Önnek weboldala legyen, szinte törvényszerű hogy külső vállalkozás szolgáltatásait vegye igénybe. Lehet hogy Ön, vagy valamely családtagja, barátja, ismerőse elkészíti a weboldalt, de ehhez szükség van domain névre (címre, ahol az oldalát megtalálják a látogatók, pl.: www.azenweboldalam.hu), melyet csak az erre szakosodott szolgáltatások jogosultak regisztráltatni az Ön nevében és megbízásából. A weboldalát aztán el kell helyezni egy u.n szerveren, ha csak nem akar saját szervert üzemeltetni, de ez csak szélsőséges esetben indokolt. Az ilyenkor szokásos eljárás az hogy választunk egy szolgáltatót aki biztosítja részünkre a tárhelyet és a kapcsolatot a világháló felé. Praktikus, de nem szükségszerű hogy ez a cég intézze a domain regisztrációt is. A weblap elkészítése már más téma, ezt csak arra szabad bízni, aki ebben igazolhatóan nagyon jó és képes érvényesíteni az Ön érdekeit és igényeit online marketing szempontból is. Ha erre nem bizonyul alkalmasnak a tárhelyszolgáltató, akkor erre mást kell keresni.

A szolgáltató kiválasztása

 • Helyi vagy távoli szolgáltató?
 • Hol béreljünk tárhelyet? A saját településünkön, vagy akár más városban is?
 • Milyen szempontok alapján válasszunk kivitelezőt, szolgáltatót?
 • Hogyan határozzuk meg a kivitelező, szolgálató feladatait?
 • Mit várhatunk a pénzünkért?

Az internet világában a távolság többnyire nem akadály, vagyis nem bír túlzott jelentőséggel, magam is több alkalommal rendeltem különféle termékeket a tengeren túlról, az ország különböző pontján tevékenykedő internetes szolgáltatókkal állok napi kapcsolatban jelenleg is. Az esetek többségében talán nincs is azzal gond ha a weboldala fizikailag egy az ország másik végében található vállalkozás szerverén foglal helyet. A több tucat kezelésemben lévő weboldal kb. harmadrésze u.n idegen, távoli szerveren foglal helyet, lévén amikor a megbízásokat megkaptam ügyfeleim már kapcsolatban álltak az adott szolgáltatóval és nem tűnt célszerűnek és indokoltnak a tárhelyszolgáltató váltás. A további kb. kétharmad rész egy az irodánkkal szoros együttműködésben ugyanabban a városban tevékenykedő informatikai cég szerverén található. A szerver maga fizikailag a budapesti szerver parkban, tehát a legelőnyösebb csatlakozási ponton található, ugyanakkor a vállalkozás tulajdonosa és munkatársai tőlünk két utcára dolgoznak.

A fizikai közelség és elérhetőség előnyei

A fizikai közelségnek hihetetlenül sok előnye van. Ha egy komplexebb, öszetettebb problémával találjuk szembe magunkat, vagy újszerű igény merül fel valamely ügyfelünk részéről, akkor nem kell telefonon hosszasan magyarázkodni, hanem a gép előtt ülve, gyorsan és könnyedén megoldjuk az adott feladatot. Mindenképpen szerencsés ha a szolgáltatót fizikailag is el tudjuk érni, ha személyesen ismerjük az illetékes szakembert, szakembereket, ha tudjuk hogy az adott vállalkozás már hosszú évek óta stabilan és biztosan elérhető. Bizony nem könnyű olyan szolgáltatót találni, akit probléma esetén akár vasárnap este 11 órakor is el lehet érni és aki néhány perc alatt képes elhárítani egy hibát. Egy számunkra ismeretlen távoli céggel ez bizony jóval nehézkesebb.
Nem kötelező, de én mindenképpen kényelmesebb ha helyi szolgáltatónál bérelünk tárhelyet.
Horror történetek tucatját tudnám elmesélni amikor más (különösen igaz ez a nagy cégekre) szolgáltatóknál kellett ügyfeleim részére valamilyen új, plusz szolgáltatást igényelni és bizony a szolgáltató gyakran nem áll a helyzete magaslatán és még egy egyszerű fórum elindítása is technikai nehézségekbe ütközött. Több esettel találkoztam amikor az ügyfelem a korábbi weblapját és domain nevét is elvesztette, mert a webes cég megszűnt és már egyetlen korábbi illetékest sem lehet elérni. Kezdhettünk mindent elölről.

A következő fejezetekben erről olvashat

A szolgáltató kiválasztása és a vele történő együttműködés módja

- Ki a felelős? Ki az illetékes?
- A weboldal születésének zökkenőmentes folyamata
- Az ügyfél a szolgáltatóért vagy fordítva?

Köszönöm megtisztelő bizalmát és érdeklődését, remélem hasznosnak és érdekesnek bizonyult a közölt ismeretanyag.

Ha le szeretné menteni ezt a cikket pdf dokumentum formájában akkor kattintson ide!
Ha nem nyíilik meg a file, akkor másolja az alábbi linket a böngészője címsorába.

http://www.kontraszt.com/onlinemarketing-kurzus-pdf/kontraszt-onlinemarketing-kurzus4.pdf

 

Vissza az online marketing ismeretek tartalomjegyzékéhez!

További érdekes, hasznos cikkekért látogassa meg online marketing blogunkat! http://blog.kontraszt.com/

Horváth Zoltán online marketing tanácsadó

Kontraszt Oline Marketing Tanácsadó Iroda
Tel.: 30/9289-390
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.kontraszt.com

 

Ajánlások

Ügyfeleink írják rólunk

Rosszkedv, beletörődés, panaszkodás? Vagy inkább folyamatosan megújuló lendület, kreativitás, szorgalom és megbízhatóság? Az egyik emberbe "gyárilag" az első mondatban felsoroltakat építették be, (és sajnos nem is tesz ellene...), a másikat meg úgy teremtették (lásd: második mondat), hogy a legnehezebb helyzetekből is kivágja magát, bízzon erejében, ötleteiben és a tisztességgel elvégzett munkájában, de még arra is maradjon ereje, hogy másokat segítsen. Hogy kit szeretnek jobban? Azt hiszem, ez nem is lehet kérdés. Így aztán az sem: Horváth Zoli nem csupán ismerősöm, hanem barátom is. Mert rá a második mondatban foglaltak igazak. Több mint húsz éve ismerem, azóta tudom. És biztosra veszem, húsz év múlva sem kell esetében azt a bizonyos második mondatot átfogalmazni.

Dr. Bátyi Zoltán író-újságíró (Szeged)
További ajánlások! >>>>

Referenciáink

 • www.aranyhaletterem-szeged.hu
 • www.arizonamps.hu
 • www.algyoihalaszcsarda.hu
 • www.elzett-certa.hu
 • www.fehertoihalaszcsarda.hu
 • www.prominens.hu
 • www.stihl-viking-honda.hu
 • www.entra-sys.hu
 • www.merlegspecialista.hu

Referenciáink

© 2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Keresés

Hívjon most!